2011. december 17., szombat

4 évszak

Jó nagy munkát fejeztem be a napokban, kicsit "hanyagoltam" is a blogomat, de most érkezik a részletes beszámoló!
Még novemberben keresett meg Kata egy igen megtisztelő kéréssel. Kisfia a Pető intézet óvoda csibészke csoportjának egyik kis óvodása, és azzal a feladattal bízott meg, hogy készítsek karácsonyra a csoportnak valami játékot. Hetekig "agyaltunk"és végül megszületett a nagy terv: készítsek 4 képet a 4 évszak jegyében.

A terveken napokat gondolkodtam, hogy jellemző legyen arra az évszakra a színvilág, a motívumok, és az egyes időjárás jegyei is. 
Azt hiszem nem én lennék, ha nem tette volna ezekbe a képekbe valami különlegeset, mindegyik képen feladatokat találnak majd a gyereke.  A feladatokat Ábellel teszteltem is, és mit mondjak, nagy sikert aratott nála. Legjobban a karácsonyfát szerette díszíteni. Nos akkor nézzük egyenként az évszakokat.

Tavasz:
A tulipánok, és a fán található virágok tépőzárazhatóak, a tulipánokat a megfelelő színhez kell illeszteni, a csiga illetve a pillangók helye pedig tetszés szerint variálható.









Nyár:
A halacskák variálhatóak a tavacskában, illetve a friss almákat a kosárkába tehetik a gyerekek.






Ősz:
A színes őszi falevelek tetszés szerint helyezhetőek el, a kosarakban pedig a számok mutatják, hogy mennyi szilva kerül majd bele.










Tél:
A karácsonyfa tetszés szerint díszíthető.






3 megjegyzés:

  1. Hát ez isteni!Gratulálok hozzá!Kellet idő biztos mire ki agyaltad a dolgokat.

    VálaszTörlés
  2. Le a kalappal!! :) Csuda helyesek lettek. Sok munka lehetett, de megérte :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok! Munka bizony volt vele, de azt hiszem megérte!

    VálaszTörlés